Opheffing 303 Squadron (SAR)

9 december 2014
admin

Als gevolg van het besluit van de Minister van Defensie tot de opheffing van het 303 (SAR) Squadron en haar taken civiel onder te brengen, zullen alle SAR-operaties van de KLu op 1 januari om 12.00 uur, na ruim 55 jaar,  ten einde zijn. Naar verwachting zullen dan de  5400 reddingsvluchten zijn volgemaakt!

Op dat tijdstip zal de SAR-taak door NHV vanaf DPatch-303-rauwen Helder airport worden overgenomen. Medio juli 2015 zal naar verwachting de RAV zo ver zijn het patiëntenvervoer van defensie over te kunnen nemen. Tot die tijd zal een Cougar van het DHC vanaf de Vliegbasis Leeuwarden deze essentiële taak, 24 uur per dag, voor haar rekening nemen.

Op 15 januari a.s. zal op de Vliegbasis Leeuwarden  een ceremoniële plechtigheid plaatsvinden, waarbij om exact 3:03pm door Commandant DHC het vaandel van het 303 Squadron wordt teruggegeven aan de Bevelhebber van de Luchtstrijdkrachten. Deze plechtigheid is alleen toegankelijk voor genodigden.

De drie AB412’s zijn te koop aangeboden en er zou zich al  een geïnteresseerde gemeld hebben. Naar verwachting zullen de helikopters in de loop van 2015 aan een nieuwe eigenaar worden overgedragen.

No comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *