Boek informatie

Home » Boek informatie

VANAF NU VERKRIJGBAAR IN DE BOEKHANDEL!

“Dienen in nood”, een hernieuwde uitgave van “Boven de Wadden, dag de nacht…”, aangevuld met nooit eerder gepubliceerde, unieke illustraties.
Met uitgever Lanasta is overeengekomen dat de hele 55 jarige historie van de Search and Rescue (SAR) eenheid van de Koninklijke Luchtmacht in twee delen wordt uitgebracht.

De nieuwe titel “Dienen in nood” verwijst naar de vertaling van de Latijnse spreuk onder het SAR-wapenschild “Servans in Periculo”. Het al bestaande manuscript (1959-1999) is de basis voor beide delen.
Dit eerste (Alouette) deel van “Dienen in nood” gaat over de periode 1959-1994 en zal binnenkort verkrijgbaar zijn!

Ondertitel: Het vliegende reddingsteam van de Koninklijke Luchtmacht 1959-1994

Auteur: Pieter L. Schram

Formaat: 220 x 280 mm, deels kleur, gebonden, met harde omslag, 320 pagina’s

Verkoopprijs: € 38,95

Het tweede (Agusta) deel beslaat de periode 1994-2014. Daarvan zijn de voorbereidingen om de laatste 15 jaar te beschrijven reeds begonnen. Naar verwachting is deel 2 eind 2016 begin 2017 gereed.

cover-1

ISBN 978-90-8616-234-5 Titel: Dienen in nood (deel 1)

Piet Strom "Gaat door het vuur"

Piet Storm “gaat door het vuur”

Er gaat een siddering door het schip en buiten klinkt een oorverdovende explosie…
De ‘Trojan Pearl’ is een grote tanker. Deze keer vervoert de tanker een levensgevaarlijke, licht ontvlambare vloeistof. Open vuur is streng verboden op het schip. Maar bemanningslid Bavani kan niet zonder zijn sigaret. Zeker niet als de spanning aan boord gevaarlijk oploopt…
Piet Storm is redder bij een reddingsdienst van de Koninklijke Luchtmacht. Samen met zijn collega’s vindt hij dat ze de laatste tijd maar weinig ingeschakeld worden voor grote acties op de Waddenzee. Piet weet niet dat hij vlak voor zijn grootste en gevaarlijkste reddingsactie tot nu toe staat. Dan komt het bericht dat er een grote tanker in brand staat… Avi M5, vanaf 9 jaar  ISBN 978-90-331-2500-3  (deel 1)

Piet Storm Laat zich niet afschepen

Piet Storm “laat zich niet afschepen”

Plots klinkt er een raar geluid onder in hun zeilboot. Een paar doffe knallen volgen en het schip helt ineens sterk achterover. De mannen grijpen zich verschrikt vast.

Op de Waddenzee raakt een zeiljacht in grote problemen door een fout van Dylan. Op het nippertje wordt de bemanning gered. Voor Dylan is dat het begin van een groter probleem. Zijn maten zijn vastbesloten om hem te laten boeten voor zijn fout. Piet Storm pikt samen met zijn collega’s vier mannen op van een reddingsvlot in de Waddenzee. Als de mannen vage antwoorden geven op vragen en daarna plotseling spoorloos verdwijnen, krijgt Piet argwaan. Wat is hier aan de hand? ISBN  978-90-331-2586-7  (deel 2)

.

Piet Storm "gaat ijskoud door"

Piet Storm “gaat ijskoud door”

Vlak boven het oostelijke strand van Terschelling grijpt Ton in paniek de stuurknuppel voor hem vast. Oom Rogier hangt als een lappenpop tegen het dashboard. Ton denkt maar aan één ding… overleven!

Ton is met wat andere studenten op studiereis geweest. Tijdens de vlucht naar huis belandt hun vliegtuigje boven de Waddenzee in een vreselijke sneeuwstorm. De piloot moet een noodlanding maken. Maar er is geen vliegveld te bekennen…

Piet Storm en zijn collega’s van de reddingsdienst krijgen de melding dat er een vliegtuig is neergestort. Ze weten het vliegtuig te traceren en bieden hulp. Dan horen ze dat een paar jongens de storm in zijn gegaan om hulp te zoeken. Dat is levensgevaarlijk! Zullen Piet en zijn collega’s erin slagen de jongens op tijd te vinden?

ISBN  978-90-331-2648-2(deel 3)

 Piet Storm Verzameling 303 sqn Leeuwarden

Flyer Piet Storm

Hoe te bestellen?

Verzendkosten t/m 2 stuks € 3,85, bij 3 of meer € 6,95.
Te bestellen via contactformulier op www.adriburghout.nl